Helestee, lacuri, iazuri

Scris de Specialistul tau. Posted in Peisagistica

.Helestee Brasov la comanda

In practica Feng shui Crapul japonez simbolizeaza bogatia si succesul. Acestia tin adesea un bazin plin cu astfel de pesti in curtile lor. Oamenii arunca monede in aceste bazine in speranta ca pestii le vor trimite inapoi noroc.

Peisagistica este arta si stiinta de a modifica terenul prin organizarea de elemente naturale.
Proiectam gradini astfel incat aceasta sa fie in armonie totala cu casa si cu mediul inconjurator, creem conditii pentru obtinerea unei ambiante adecvate. Fiecare gradina, fiecare spatiu verde ce trebuie amenajat il tratam in mod diferit pentru a evidentia toate avantajele spatiului verde.

Cu o echipa de profesionisti pregatiti sa colaboreze cu clientii in fiecare etapa a proiectarii gradinii garantam realizarea unui proiect personalizat.

Pestele rezista bine peste iarna la temperaturi scazute, intrand in stare de letargie. Fiind un mare consumator de oxigen, apa bazinelor de crestere trebuie sa contina peste 7 mg oxigen/l, iar scaderea sub aceasta concentratie sa fie de scurta durata.
Cantitatea de oxigen din apa limiteaza cresterea prin modificarile fiziologice la nivelul organismului pestelui (se hraneste inadecvat si nu valorifica superior furajul administrat). Valoarea optima a pH-ul apei este de 7,5. Regimul alimentar difera in functie de sistemul de crestere.
Este un peste omnivor, dar consuma si furaje combinate. In libertate, consuma organisme planctonice de talie mare (daphnii - purici de balta), organisme bentonice (de pe fundul apei) si plante acvatice submerse. In captivitate, cand de fapt se cresc spre valorificare, compozitia hranei administrate poate modifica calitativ coloratia.
Pestii accepta hrana intr-un spectru destul de larg de temperatura (6-28 grade C). Reproducerea are loc in perioada mai-iunie-iulie, dar prin corectia temperaturii si a luminii (fotoperioadei) se pot obtine mai multe generatii de pui in acelasi an, inducand maturarea gonadelor si implicit eliberarea elementelor sexuale prin injectii cu hormoni hipofizari.
La acest peste ornamental nu exista dimorfism sexual (diferente de talie intre cele doua sexe). Productivitatea este de 100.000 icre/kg greutate. Maturitatea sexuala este mai timpurie la exemplarele mascule (dupa 2 ani) si este atinsa de cele femele la 3-4 ani.

In continuare vom arata cativa pasi care trebuie parcursi pentru amejarea unui helesteu:

 • Alegerea zonei din gradina care se bucura de cel putin 4-6 ore de soare direct. Pamantul trebuie neaparat sa fie usor drenabil si, preferabil, sa nu aiba radacini de copaci.
 • Se sapa o groapa la dimensiunile si formele dorite de dumneavoastra, anterior stabilite.
  Exista mai multe stiluri, alegerea dintre ele depinde numai de situatie.
  Heleseul clasic – are conturul bine definit, adoptand o forma geometrica simpla (patrata sau alungita) sau usor curbata. Este delimitat de celelate amenajari din gradina, reprezentand de cele mai multe ori elementul central al acesteia. Plantele acvatice plutitoare, nuferii si plantele care produc oxigen sunt esentiale pentru mentinerea unui echilibru biologic corect.
  Helesteul neconventional – nu are conturul bine definit, Pentru o gradina clasica sau un teren mic este indicat helesteul clasic. Daca are o suprafata de cel putin 3.5 mp poate fi usor populat cu pesti si nuferi.
 • Dupa alegerea formei helesteului se aseaza membrana de cauciuc sau folia de PVC cu mare grija , pamantul fiind cercetat anterior, trebuie sa fie foarte bine tasat si uniform etapa are o foarte mare importanta pentru mentinerea helesteului in forma initiala.
 • Se umple cu apa helesteul , de preferinta nu de la robinet.
  Daca apa contine clor, atunci trebuie sa lasam sa treaca 48 de ore pana cand plasam plantele in helesteu. Plantele acvatice sunt nu numai frumoase, dar si necesare pentru ''functionarea'' in conditii bune a microclimatului din helesteu. Absenta plantelor creaza o priveliste ciudata si deloc placuta, pentru ca acestea contribuie la aspectul natural al helesteului.
  La momentul introducerii pestilor, apa trebuie filtrata neaparat. Pestele rezista bine peste iarna la temperaturi scazute, intrand in stare de letargie. Fiind un mare consumator de oxigen, apa bazinelor de crestere trebuie sa contina peste 7 mg oxigen/l, iar scaderea sub aceasta concentratie trebuie sa fie de scurta durata. Cantitatea de oxigen din apa limiteaza cresterea prin modificarile fiziologice la nivelul organismului pestelui (se hraneste inadecvat si nu valorifica superior furajul administrat). Valoarea optima a pH-ul apei este de 7,5. Regimul alimentar difera in functie de sistemul de crestere.
 • Bazinul poate fi decorat cu pietre, plante acvatice, sisteme de iluminat subacvatice sau orice alte elemente pe care vi le imaginati. De exemplu, puteti aseza pe fundul iazului un strat de pietre de rau, bine spalate si de culoare deschisa. Astfel, nisipul si sedimentele vor adera la pietre si se vor observa mai putin.
Helestee Brasov la comanda Helestee Brasov la comanda
Helestee Brasov la comanda Helestee Brasov la comanda