• Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Acvariu Biotop Amazonian

 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Ce este un acvariu amazon biotop? Este pur si simplu un acvariu care contine plante si animale din acelasi biotop. Un acvariu amazon biotop, de exemplu, contine doar plante si pesti originali din regiunea Amazon, in America de Sud.
Cei mai multi incepatori incep cu acvarii comunitare cu pesti si plante din toate colturile lumii, dar pastrand un acvariu biotop este un caz mai dificil decat pastrarea unui acvariu de comunitate internationala. Daca sunteti incepator, ar trebui prin urmare sa nu ezitati sa infiintati si un acvariu biotop amazon atat timp cat esti in regula cu "lipit" plante rezistente si pesti din regiunea amazonului! Configurarea unui acvariu biotop este ideal pentru un incepator deoarece toate plantele si pestii vor avea nevoie de aceleasi conditii de apa,temperatura, lumina si calitate pentru a prospera!

Decorul acvariului

Apele Amazonului sunt dens cultivate cu plante acvatice inclusiv cu o multime de plante vii,daca doriti sa imitati mediul amazonian. Entuziasmul acvaristilor pot aranja plantele si decorurile in asa fel incat sa arate ca si cum ar fi ramas blocat in acvariu dupa ce a derivat de la Rio Amazon!


b2ap3_thumbnail_biotop-amazon.jpg

Chimia si calitatea apei

Apa din raul Amazon si afluentii sai este moale si acida,iar cele mai multe cai navigabile au apa intunecata.Intunericul este cauzat de acid natural humic.PH-ul recomandat intr-un biotop Amazonian este 6.0-6.9. Unele specii vor prefera ape mai acide ,pana la 5.0-5.5.Cand vine vorba de duritatea apei GH ar trebui sa fie in jur de 3-7 si KH 2-4 .
Mentinerea calitatii apei in sus este,desigur ,importanta.Sumele de amoniac si nitriti ar trebui sa fie sub nivelurile detectabile si suma de azotat nu ar trebui sa se ridice mai sus de 10 ppm.
Cat de des trebuie sa schimbati apa? Depinde de dimensiunea acvariului,filtrare,specia de peste si densitatea de peste,dar schimbarea cam 20-25% pe o baza saptamanala!

Temperatura apei

Temperatura recomandata a apei pentru cele mai multe specii amazoniene este de 23,5-25,5 grade C.

Lumina

Soarele este foarte puternic in apele tropicale ale Americii de Sud,dar dupa cum se mentioneaza mai sus regiunea Amazon este adesea foarte intunecata datorita continutului ridicat de acid humic. Apa este,de asemenea, umbrita de vegetatie luxurianta in cele mai multe parti ale Amazonului. Daca doriti sa pastrati plantele dumneavoastra in pofta de lumina veti avea nevoie de 2-3 tuburi cu spectrele pentru cresterea plantelor care se vor intinde pe intreaga lungime a acvariului cu reflectoare corespunzatoare.


b2ap3_thumbnail_pesti-biotop-amazon.jpg

Pesti Biotopi Amazonieni

O multime de pesti de acvariu provin din regiunea Amazonului. In cazul in care pestii au fost in captivitate de generatii s-ar putea sa fie adaptati cu o toleranta de conditii mai dure si mai putin acide. Multe plante pot inflori cu adevarat atunci cand acestea sunt plasate inapoi in tipul de mediu pe care stramosii lor l-au creat. Modificarea unui acvariu de acest gen trebuie sa fie intotdeauna lent si traptat!
Daca doriti sa configurati un acvariu biotop amazonian puteti folosi,de exemplu,aproape toate tipurile de tetra mici,deoarece o multime din tetra (dar nu toate) provin din regiunea Amazonului. Regiunea Amazonului este de asemenea o casa pentru o multime de specii se somn cum ar fi somnul Whiptail, Bristlenose si Corydoras. Alte sugestii sunt Hatchetfish, Pencilfish si Characins mai mari. Daca aveti o oarecare experienta anterioara pentru mentinerea calitatii apei in sus puteti merge si pe ciclide pitice.Angelfish este o alta alternativa dar nu in cazut in care doriti sa pastrati tetra mici, deoarece tetra vor fi luati in considerare drept masa de pranz!

 

Plante Biotop Amazoniene

O multime de plante din regiunea Amazonului le puteti alege pentru acvariul dumneavoastra,de exemplu Echinodorus ,Amazon sabie,Echinodorul tenellus, Echinodorus amazonicus.De asemenea cunoscut si sub numele de "iarba de par" este Eleocharis acicularis. Cabomba si myirophyllum sunt alte alternative, dar au nevoie sa renuntati la multa lumina pentru a face bine!


Surse:

http://www.aquaticcommunity.com/aquarium/amazon.php

in Articole Acvarii Hits: 946 0 Comments
Rate this blog entry:

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Sâmbătă, 18 August 2018