• Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Amplasarea corecta a acvariului

 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Cel mai greu obiect din locuinta

Inainte de achizionarea unui acvariu, locul in care acesta va fi amplasat trebuie evaluat in detaliu. O persoana experimentata in acest domeniu, ne-ar recomanda sa nu scapam din vedere doua aspecte: in primul rand adancimea acvariului sa nu depaseasca lungimea unui brat, iar in al doilea rand trebuie stiu faptul ca acvariul va fi cel mai greu obiect din locuinta, in comparatie cu acesta, pana si un frigider va parea usor. 

De vreme ce un litru de apa este echivalent cu un kilogram, un acvariu de 200 de litri (incadram aici sticla si suportul acestuia) plus elementele decorative  va avea o greutate in jurul valorii de 250 de kilograme. Greutatea acvariului poate depasi in unele cazuri chiar si o jumatate de tona. De cele mai multe ori locuintele nu sunt facute sa suporte greutatea unui acvariu cu dimensiuni peste medie. 

Atentie la amplasarea acvariului pe o podea de lemn

Amplasarea acvariului

"Am invatat aceasta lectie pe propria mea piele. De obicei constructorii amplaseaza scara interioara pe un perete, iar in cazul meu aceasta avea balustrade in ambele parti. Acvariul a fost instalat in spatele scarilor, unde din punct de vedere estetic arata cel mai bine, apoi nu ocupa prea mult spatiu in camera si era accesibil. Cu toate acestea, in cateva luni am observat cum scarile au devenit instabile; intr-un final mi-am dat seama care era cauza, si anume acvariul. Problema a fost rezolvata prin amplasarea unei grinzi aditionale in subsol, in zona acvariului..." aceasta fiind relatarea unui acvarist. 

Unde ar trebui instalat acvariul

Cel mai indicat loc pentru asezarea acvariului este reprezentat de o suprafata cimentata, cu o rezistenta ridicata. Cele mai rezistente zone ale unei camere sunt colturile. Acvariul amplasat pe podea ar trebui sa fie deasupra unei grinzi. In cazul in care acvariul va fi asezat pe un perete, este recomandat ca acesta sa fie unul exterior, mai ales daca vorbim despre un etaj si nu parter. 

De obicei peretii blocurilor sunt mai rezistenti decat cei ai unei case. 

De retinut

Amplasarea intiala a unui acvariu, ar trebui gandita foarte bine, deoarece a muta pozitia intiala a acestuia, necesita golirea rezervorului si reluarea completa a ciclului biologic. 

 

 

Surse:

http://www.tfhmagazine.com/blogs/2012/03/16/where-to-put-your-aquarium/

http://www.liaquariumservice.com/stairs_2_op_800x1200.jpg

http://www.gooloxy.com/wp-content/uploads/2012/11/Austin-Aquarium-at-corner-of-living-room-or-Bar-room.jpg 

http://i-cdn.apartmenttherapy.com/images/uploads/09.07.aquarium.jpg

 

in Articole Acvarii Hits: 703 0 Comments
Rate this blog entry:

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Sâmbătă, 18 August 2018