• Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Blyxa aubertii, planta ideala pentru zona de mijloc in acvariile mari

 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

                Blyxa aubertii este o planta superba din familia Hydrocharitaceae care se gaseste in natura in Asia de Sud, Africa si Australia. Specia a fost raportata si in sudul statului Louisiana. Este des intalnita in plantatiile de orez, in mlastini si in apele curgatoare repezi. Cu toate ca a fost inclusa de ceva vreme in acvaristica, nu este foarte populara si nu si-a stabilit bine locul in acest hobby. Motivul pentru aceasta realitate nu este foarte clar, dar se banuieste ca pretinde mai multa grija decat ruda sa comuna B.japonica. B.aubertii are multe de oferit ca dimensiune si frumusete si, din fericire, acvaristii pasionati permit ca aceasta planta sa se raspandeasca in toata lumea.

Are frunzele foarte fragile

             Planta intalnita izolat in Tanzania are frunze in forma de linie dreapta de 20-40cm lungime si 1,5-2cm latime. Este de efect, insa putin cam delicata-frunzele sunt foarte fragile. Ele sunt in nuante de rosu sau galben-verzui. Curentii de apa puternici si pestii erbivori nu au ce cauta in acvariu impreuna cu B. aubertii. In contrast cu multe plante de acvariu, aceasta este cu adevarat o planta acvatica pentru ca traieste intr-o varietate de medii scufundate. In aquascaping este ideala in zona de mijloc a acvariilor mari si ca background in acvariile mai mici. In asociere cu ferigile sau cu B.japonica arata foarte bine.

Blyxa aubertii nu este dificila si creste repede

             Planta stem din Asia are cerinte medii de intretinere si viteza de crestere rapida. Necesita lumina puternica, aditie de Co2 bogata si un program echilibrat de fertilizare. Daca are spatiu, lumina si un substrat nutritiv, cu mult fier, planta va avea o culoare rosie spre maro.Iluminatul moderat va aduce plantei o nuanta de verde amestecata cu galben spre partea superioara.  Daca lumina este prea slaba frunzele se desprind. Temperatura trebuie sa fie intre 22-28gradeC, iar ph-ul intre 5.5-7.2. Inmultirea se poate face daca planta este lasata sa ajunga la maturitate si sa se produca fenomenul de ramificare, candl lastarii laterali vor plantati. Mai exista o metoda de propagare ceva mai interesanta, prin capacitatea florile de autopolenizare. Seminte mici se vor forma pe tulpini. Atunci cand ele isi schimba culoarea din verde deschis in maro este timpul pentru a le semana in acvariu intr-un loc plin de lumina. Numeroase flori mici albe pot fi admirate daca planta este crescuta in bune conditii.

Surse:

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=219

http://www.aquascapingworld.com/plantpedia/full_view_plant.php?item_id=179&plant=blyxa

http://diszhal.info/english/plants/en_Blyxa_aubertii.php

http://www.tfhmagazine.com/details/plant-of-the-month/blyxa-aubertii.htm

 

in Articole Plante Hits: 1151 0 Comments
Rate this blog entry:

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Sâmbătă, 18 August 2018