• Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Pestele Picasso

 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Picasso - pestele tragaci este un peste foarte frumos si isi merita intradevar popularitatea pe care a castigat-o de-alungul timpului. Il regasim destul de des in acvariile pasionatilor. Este un pic dificila descrierea pestelui in cuvinte, dar imaginile vorbesc de la sine.

pestele-picasso

Oceanul Indian, Pacific si Atlantic sunt locurile in care il regasim pe Pestele Picasso, mai exact de-a lungul coastei de vest a Africii, Hawaii, Insulele Tuamoto, coasta de sud a Japoniei.

Pestele Picasso este mai putin agresiv decat majoritatea pestiilor acestei specii. Astfel, el poate fi tinut in acvarii comunitare, dar doar impreuna cu pesti asemanatori comportamentului sau. Nu ar trebui tinut langa specii de dimensiuni mai mici, si de asemenea este recomandat doar un singur exemplar de peste tragaci in acvariu. Aici el va rasturna si deteriora coralii sau alte elemente de decor similare, astfel intelegand el idea de a explora mediul.

Are dinti ascutiti si va musca daca se va simti amenintat in vreun fel. Prin urmare, acordati un pic mai mare atentie acvariilor care contin si acest peste.

pestele-tragaci

Pestele Picasso este ca si majoritatea pestilor tragaci este o specie rezistenta, iar daca nu ar fi dimensiunea si temperamentul sau, ar fi un peste ideal pentru incepatori. Este recomandat incepatorilor doar in cazul in care detin un acvariu suficient de mare, nu sunt deranjati de comportamentul lor agresiv si ii tin doar langa alti pesti asemenatori.

Ingrijirea Pestelui Picasso

Este un peste mare si nu ar trebui tinut in acvarii mai mici de 300 de litri; chiar mai mare ar fi de preferat. Vor deveni foarte agresivi daca vor fi tinuti in acvarii prea mici. Decorul ar trebui sa contina multe locuri in care pestele sa se poate ascunda si sa poata explora, altfel el nu se va simti in siguranta.  Aceste elemente de decor vor fi bine fixate, fiindca dupa cum am precizat mai sus, pestele va incerca sa le rearanjeze.

pestele-picasso

Pestele Picasso prefera un acvariu bine luminat si cu apa bine filtrata; va tolera mai greu altfel de conditii. Calitatea apei este la fel de importanta ca si pH-ul (8.1 – 8.4), salinitatea (1.021 – 1.025) si temperatura (22 – 26 grade Celsius).

Ca si hrana, o dieta variata bazata pe fulgi si pelete, fructe de mare tocate, produse congelate sau hrana vie, va fi numai buna pentru pestele dumneavoastra. El va fi hranit putin si des, cel putin de 2 – 3 ori pe zi.

Reproducerea acestor pesti in acvariu este aproape imposibila. 

 

Surse:

http://www.aquaticcommunity.com/Triggerfish/Picasso.php

http://www.nauticamagazine.ro/uploads/files/rhinecanthus-aculeatus.jpg

http://farm4.staticflickr.com/3230/2710773663_e0702e354a_o.jpg

http://cdn.manhattanreefs.com/blog/wp-content/uploads/2012/04/IMG_9046-A-WM.jpg

http://farm1.staticflickr.com/146/370608387_a738fd13ff_z.jpg?zz=1

in Articole Pesti Hits: 878 0 Comments
Rate this blog entry:

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Sâmbătă, 18 August 2018