• Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Propagarea plantelor de acvariu

 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print

Propagarea plantelor se referă la procesul de a face mai multe plante pentru a păstra o varietate de plante vii. Propagarea se face în principal pentru a îmbunătăți sănătatea plantelor. Divizarea unei plante și replantarea stimuleaza cresteri noi.
Frecvent, plantele acvatice se dezvolta prin două tipuri de propagare.

 • ÃŽnmulÈ›irea vegetativă are loc atunci când o parte a instalaÈ›iei în sine este folosita pentru propagarea plantei, facand posibil ca acest lucru sa poata fi  o  tăiere stem, fie un tubercul, porumb sau orice altă parte a plantei. Majoritatea plantelor acvatice se propaga în acest mod.
 • Propagarea sexuală sau prin seminÈ›e are loc atunci când o noua planta creste din sporii sau semintele plantei-mama!

Propagarea plantelor de acvariu

Există mai multe moduri diferite de a propaga diferite tipuri de plante. Plantele rosii cu tulpina lunga ar trebui să fie tăiate pentru a menÈ›ine echilibrul întregului aspectul intact.  Fiecare reducere va incolti 2 sau 3 frunze noi. Plantele pot deveni grele la fel ca si fiecare tulpina taiata si se pot rupe.

De exemplu Amazon Sword se propaga atunci cand liderii sai au fost taiati si replantati. Cress american este o planta frumoasa care creste usor si este usor de intretinut si care ,de asemenea,va inflori usor. Propagarea lor apare atunci cand tulpinile aeriene care sunt aproape de baza plantei sunt taiate si replantate!
Planta Cabomba, fiind o planta in crestere rapida,cere sa fie tunsa in mod regulat.Este un excelen oxigenator si propagarea are loc prin replantarea frunzelor inferioare.                                     

Plantele Anubias nu cresc suficient pentru a domina orice mediu acvatic deoarece cad prada algelor.Frunzele vechi ce par slabite ar trebui eliminate imediat dupa constatare!        

Plante de acvariu                 

Planta plutitoare Fern este o planta usoara de ingrijit si se propaga prin replantarea mugurilor de plante mature. In cazul Wisteri-ei care este o alta planta excelenta propagarea se face prin replantarea tulpinilor care produc noi plante.


Cel mai simplu mod de a propaga plantele acvatice este prin taierea tulpinei. Plantele de prim-plan produc de obicei alergatori care vor avea grija de inmultire  pe cand unele plante acvatice produc muguri laterali cu rizomi care ar trebui sa fie usor taiati impreuna cu cateva frunze ce pot fi plantate de-a lungul suprafetei substratului.


Surse:

http://www.aquaticcommunity.com/plants/propagating.php

https://www.google.ro/search?hl=ro&q=propagarea+plantelor

in Articole Plante Hits: 1199 0 Comments
Rate this blog entry:

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Sâmbătă, 18 August 2018